Literatuur

Handboek voor jeugdleiders

Auteurs: Henrike de Gier, André Maliepaard en Corien Rietberg

Prijs:€ 16,90

ISBN:9789058815897

Serie: Werken in de kerk

Aantal pagina's:168

Omschrijving:

Eindelijk, een handboek voor iedere jeugdleider in de gemeente! Dit boek helpt je te groeien in je contact met jongeren en geeft praktische handvatten bij het voorbereiden van de avonden die je voor je tieners organiseert. Je zult er met frisse energie en nieuwe ideeën tegenaan kunnen. Je kunt dit boek van a tot z lezen, maar het er ook regelmatig bij pakken als naslagwerk. Achter in het boek vind je een cd waarop de rode draad van het boek in een uur verteld wordt. Handig voor in de auto of tijdens het sporten!

 

 

Handboek voor kinderwerkers

Prijs:€ 16,90

ISBN:9789058815705

Serie: Werken in de kerk

Aantal pagina's:176

Omschrijving:

Kinderen hebben een belangrijke plaats in de kerk. Om wie ze zijn. Maar ook om wie ze mogen worden. Dit boek helpt de lezer een eigen visie te ontwikkelen op kinderwerk en geeft een wereld aan praktische tips om het werk vorm te geven. Een paar onderwerpen: welke visie heb je, hoe betrek je kinderen in de kerkdienst, hoe ga je om met ouders, hoe bouw je aan relaties, hoe houd je op een leuke manier orde, hoe zorg je voor een veilige leeromgeving, wat doe je in een jaar, hoe vertel je een bijbelverhaal, bidden met kinderen, bijbellezen met kinderen, gesprekjes voeren, wat als een kind het niet makkelijk heeft, niet-kerkelijke kinderen op je club.

 

 

Kerk voor een nieuwe generatie

Auteur: Sabine van der Heijden
218 pagina's
ISBN13: 9789063536466
Prijs: € 14,95

Jongeren en kerk: een spannende combinatie. Veel kerken verliezen jongeren, anderen groeien juist. Wat hebben jongeren nodig om te leren geloven? In Kerk voor een nieuwe generatie neemt Sabine van der Heijden ons mee in haar zoektocht. Ze verkent recente culturele ontwikkelingen en de invloed daarvan op onze manier van geloven. Met de termen 1.0, 2.0 en 3.0 beschrijft ze verschillende vormen van kerk-zijn en de consequenties
die deze hebben: niet alleen voor het kinder- en jeugdwerk, maar ook voor de geloofsopvoeding in gezinnen en het totale gemeentezijn. Gezin, kerk en jeugdwerk zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden in het proces van leren geloven van nieuwe generaties.

Kerk voor een nieuwe generatie is een inspirerend boek met veel stof tot nadenken voor predikanten, (jeugd)ouderlingen, jeugdwerkers, ouders en anderen die geïnteresseerd zijn in de plek van kinderen en jongeren in de kerk.

Dit boek geeft niet alleen de visie van de auteur weer; het is een interactief verhaal. Jeugdwerkers en predikanten schreven hun feedback en ervaringen in de kantlijn. Zo begint het gesprek al in het boek.

 

 

 

 

Heilige Grond

Auteur: Corjan Matsinger 
Prijs:€ 12,90

ISBN:9789058814777

Aantal pagina's:128

Omschrijving:

In dit boek werkt Corjan Matsinger zijn visie op jongerenwerk in de kerk uit. Het is enerzijds een bevlogen pleidooi om het jongerenwerk alle aandacht te geven en tegelijk een boeiende zoektocht hoe dat jongerenwerk er dan wel uit moet zien.

Recensie:
'Corjan is een jeugdwerker vol passie voor God en jongeren. Steeds weer op zoek naar hoe jongeren God kunnen vinden in deze postmoderne geseculariseerde cultuur, creatief en prikkelend.' (Sabine van der Heijden, woord vooraf)

 

 

 

Dag Zeggen

Auteur: Pieter Both

 

Inhoud: Pieter Both vertelt hoe hij alleen verder moest en hoe hij in de loop der jaren het proces van loslating heeft beleefd. Een aangrijpende geschiedenis, die wonderlijk genoeg momenten van troost kan geven aan lotgenoten.

Daarnaast geeft het boekje inzicht in het proces van rouwen en geeft het antwoorden op vragen die jongeren rond dit onderwerp kunnen stellen.

Een goed boekje voor mensen die zich bezig houden met jongerenpastoraat.

ISBN: 9789058815927

Prijs: 12,90