Over de schrijvers

Corjan Matsinger

Ik ben werkzaam als teammanager Kerk bij YfC-Nederland. Mijn team werkt aan tienerprogramma’s als Rock Solid, Solid Friends enRock Steady en traint per jaar duizenden jeugdleiders in Nederland.

Ik ben auteur van het boek Heilige grond. De plek van jongeren in de kerk. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor diverse publicaties rond jongerenwerk en geef ik lezingen en trainingen in kerken, op festivals en conferenties.

Thuis vervul ik samen met mijn vrouw Anneke vooronze vier kinderen de rol van opvoeder, kinderwerker en tienerleider.Wat een uitdaging! Meer informatie over mijn werkzaamheden (envooral over Youth for Christ) vind je op www.yfc.nl/kerk.

 

Corien Rietberg

Met dit handboek komt er een lang gekoesterde droom van mij uit. In de twintig jaar dat ik mij bezighoud met jongeren en jeugdpastoraat is er één ding dat ik echt gemist heb: een boek dat vanuit visie en passie voor jongeren praktische informatie geeft over zorgen voor jongeren. Niet probleemgericht, maar vanuit de visie dat alle jongeren in het oog moeten zijn.

Naast mijn werk als jeugdwerker in de Nederlands Gereformeerde Kerk van Veenendaal ben ik medeauteur van het Handboek voor jeugdleiders, geef ik landelijk trainingen over jeugdpastoraat en vragen gemeentes me regelmatig om visie en beleid rondom jeugdpastoraat te coachen en begeleiden. Sinds januari 2012 doe ik deze werkzaamheden onder de vlag van stichting Chris.(www.chris.nl of kijk op www.zorgvoorjongeren.nl). Deze werkzaamheden geven mij de mogelijkheid om bezig te zijn met mijn grote passie: God en jongeren!

Maar ik ben vooral ook echtgenote van Harry en moeder van onze twee geweldige kinderen. Een speciaal woord van dank voor jullie aanmoediging, enthousiasme en onvoorwaardelijke steun bij het schrijfproces.