Menu Sluiten

Coaching en begeleiding bij het opzetten van jeugdpastoraat

Het hele jeugdwerk staat. Er is voor de diverse leeftijden club georganiseerd, de ruimte is aangekleed en de methode aangeschaft. Ook het catechesewerk is helemaal rond. Het jeugdwerk lijkt in kannen en kruiken…

totdat iemand de vraag stelt: wat moeten we toch met dat jeugdpastoraat aan? Moeten de wijkouderlingen daar wat mee als die de ouders bezoeken? Of moeten we daar ook nog wat voor organiseren?

Zorg voor Jongeren denkt graag met u mee over deze vragen en wil samen met u zoeken naar de mogelijkheden die al in het jeugdwerk aanwezig zijn.

Begeleidingstraject

Een begeleidingstraject wordt op maat gemaakt. Samen kijken we naar wat er al is, wat de kerk nodig heeft en wat Zorg voor Jongeren hierin kan betekenen. Door de jarenlange ervaring in jeugdwerk en jeugdpastoraat kan Zorg voor Jongeren scherpe analyses maken en advies en ondersteuning bieden waar het nodig is.

Advies, coaching, toerusting en praktische tips kunnen een kerk helpen om te werken aan visie en beleid voor pastorale zorg aan jongeren in de gemeente. Zorg voor Jongeren loopt als het ware een tijdje langszij en kan de gemeente ook ondersteunen met de implementatie van visie en beleid door dit stevig te verankeren in het jeugdwerk en kerkenraad en jeugdleiders toe te rusten.

Heb je behoefte aan coaching of begeleiding? Neem gerust contact op!

error: Content is protected !!