Menu Sluiten

Jeugdwerk met Lev is:

  • Een complete methode voor tieners van 12 tot 16 jaar en voorziet in inleidingen, verwerkingsvormen en spellen;
  • Sterk in het samenbrengen van de inhoud van geloofsonderwijs als de relationele kant van het werken met jongeren.

Doel:

Het doel van Jeugdwerk met Lev is dat jongeren Jezus (beter) leren kennen en samen met anderen gaan ontdekken hoe je Hem kunt volgen, eren en dienen.

Relatie is het hart:

Lev is het Hebreeuwse woord voor hart; relatie is het hart van Jeugdwerk met Lev.
De activiteiten zijn erop gericht drie relaties te ontwikkelen en te verstevigen:

Relatie met God:

Jeugdwerk met Lev biedt inhoudelijke avonden die erop zijn gericht om God beter te leren kennen en waarin jongeren worden uitgedaagd om hun leven te verbinden met Hem.

Relatie met elkaar:

Jeugdwerk met Lev zet stevig in op het relationeel vormgeven van het jeugdwerk. Dit doen we door de tieners in te delen in kleine groepjes. Na een plenaire inleiding vindt de verwerking plaats in deze kleine groepjes. Het doel van de kleine groepjes is een veilige plek bieden, waar ze zich gezien en gekend weten om daarin door te praten over het geloof en dingen die ze bezighouden.

Relatie met de schepping:

God gaf ons de opdracht om goed voor elkaar en voor Zijn schepping te zorgen. Jeugdwerk met Lev wil jongeren bewust maken dat onze manier van leven invloed heeft op alles wat God geschapen heeft en hen leren hier verantwoorde keuzes in te maken.

Hoofd, hart en handen:

Jezus navolgen heeft impact op ons hele leven. Bij Jeugdwerk met Lev geven we dit vorm door hoofd, hart en handen te verwerken in het programma.

Hoofd:            

Gods woorden je eigen maken door er over te denken en te spreken.

Hart:            

Als al deze kennis ons hart raakt dan verlangen we ernaar om dichtbij Jezus te leven.

Handen:            

Als ons hart geraakt is door de liefde van God dan heeft dat invloed op de keuzes die wij maken. Het spoort ons aan om gehoorzaam te zijn aan Gods geboden, vergroot onze verbondenheid met elkaar en de betrokkenheid op de samenleving.

Praktisch: Hoe ziet Jeugdwerk met Lev eruit?

Er zijn drie soorten avonden:

  • Kernavonden met een inleiding en verwerking in kleine groepjes. Voor de verwerking worden diverse verwerkingsvormen aangeboden in de methode.
  • Diamis avonden: Tijdens deze avonden zoomen we in op recht en gerechtigheid en tijdens een deel van deze avonden steken de jongeren de handen uit de mouwen.
  • Fun-avonden staan in het teken van samen iets gezelligs doen.


Jeugdwerk met Lev en Compassion

Bij het inzoomen op recht en gerechtigheid werkt Jeugdwerk met Lev nauw samen met Compassion. Vanuit Compassion komt twee keer per jaar een ambassadeur een toffe jeugdavond verzorgen. Het idee is dat de tienergroep één of meerdere kindjes gaat sponsoren. De jongeren verzamelen samen het geld dat nodig is voor de sponsoring en schrijven brieven naar het sponsorkindje.

Hoe gaaf is dat om met elkaar een kind te bevrijden uit armoede!


Wil jij Jeugdwerk met Lev bij jou in de kerk of wil je meer informatie over Jeugdwerk met Lev?

Neem dan contact met ons op!
Óf stuur een mail naar: info@zorgvoorjongeren.nl

Vraag hier de gratis proefles aan

Als meelezer raakte ik betrokken bij het project van Corien. Ik was aangestoken door haar eigen enthousiasme over waar ze mee bezig was en werd niet teleurgesteld toen ik de verschillende lessen onder ogen kreeg. Jeugdwerk met LEV is breed, divers, pakkend, uitdagend en heel compleet. Inhoudelijk staat deze methode echt als een huis en dat op een manier dat het echt aan de leefwereld van jongeren raakt, jongeren en hun vragen serieus neemt en ook nog eens toegankelijk is voor heel veel verschillende jongeren. Dit werk is duidelijk geïnspireerd!

Herman Geertsma van Yourney

www.yourney.nl
error: Content is protected !!