Menu Sluiten

Uitgaven

Handboek Kinder- en jeugdpastoraat
Dit boek legt een fundament onder jeugdpastoraat, reikt een aantal basisvaardigheden aan, geeft inzicht in de geloofsontwikkeling van jongeren en wijst de weg in specifieke vormen van zorg.
Jongeren en ouderen verschillen nogal van elkaar. Jongerenpastoraat vraagt dan ook om een andere aanpak dan het pastoraat aan volwassenen. Een kind met problemen thuis, een tiener die het niet meer ziet zitten… Hoe ga je daarmee om? Hoe voer je een gesprek, hoe bid je met jongeren, hoe lees je Bijbel met hen; wat doe je als ze niet willen; hoe kun je jongeren helpen een gezond zelfbeeld te ontwikkelen; wat is de rol van seksualiteit in het leven van jongeren; hoe ga je om met homoseksualiteit; hoe zorg je voor voldoende geheimhouding; hoe geef je grenzen aan; hoe ben je toegankelijk voor kinderen die geen aansluiting vinden; hoe ga je om met niveauverschillen, met weerstanden, met pesten etc.

De derde druk is herzien en uitgebreid met hoofdstukken over brusjes (kinderen die opgroeien in een gezin met een ‘zorgintensief kind’), ernstig zieke kinderen en jongeren, kopp-ers (kinderen van ouders met psychische problemen) en agressief gedrag. De schrijvers zijn ervaren werkers en sluiten dicht aan bij de praktijk, met veel voorbeelden, tips, do’s en don’ts.

Doelgroep
Dit handboek is bedoeld voor kinder- en jeugdpastors, maar ook heel geschikt voor gemeenteleden die actief zijn bij jeugdwerk, voor leidinggevenden, jongerenwerkers die zich pastoraal willen laten toerusten en predikanten en ouderlingen die zijn betrokken bij pastorale zorg aan kinderen/jongeren, in evangelische, protestantse en gereformeerde kerken.
Corien Rietberg van Zorg voor Jongeren is één van de twee hoofdauteurs van het handboek kinder-en jeugdpastoraat

Bestellen

Handboek voor jeugdleiders
Eindelijk, een handboek voor iedere jeugdleider in de gemeente! Dit boek helpt je te groeien in je contact met jongeren en geeft praktische handvatten bij het voorbereiden van de avonden die je voor tieners organiseert. Je zult er met frisse energie en nieuwe ideeën tegenaan kunnen. Je kunt dit boek van a tot z lezen, maar het er ook regelmatig bij pakken als naslagwerk. Achter in het boek vind je een cd waarop de rode draad van het boek in een uur verteld wordt. Handig voor in de auto of tijdens het sporten!
Doelgroep
Dit handboek is geschreven voor jeugdleiders maar is ook heel geschikt voor jeugdcommissies en jeugdraden.
Corien Rietberg van Zorg voor Jongeren is één van de drie auteurs van het handboek voor jeugdleiders

Bestellen


Uitgelicht! – Jongerenwerker Corien Rietberg over eenzaamheid onder jongeren
error: Content is protected !!