Menu Sluiten

Opvoeden 3.7, zeven updates voor jouw gezin

Opvoeden 3.7 biedt een stevige basis voor een gezin met kinderen op de basisschool. De cursus biedt geen pasklare antwoorden maar helpt jou om te ontdekken wie jij bent als opvoeder, wie jouw kind is en hoe je met elkaar het gezin vormt.
Zeven avonden met drie kernvragen
De cursus bestaat  uit 7 avonden en elke avond staan er drie kernvragen centraal. De eerste 3 avonden gaan over jou, jouw kind en het gezin. Wie ben jij als opvoeder? Wat heeft jouw kind nodig om tot bloei te komen? Waar sta je als gezin voor? Welke waarden staan in jouw gezin centraal en aan welk gezamenlijk doel wordt er gewerkt? Met die informatie ga je nadenken over de andere onderwerpen die de cursus biedt. Tijdens alle avonden krijgen de cursisten praktische informatie en is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.
Na de eerste 3 avonden (jij, jouw kind en jouw gezin) volgen er nog 4 avonden. De onderwerpen van deze avonden zijn:
 • Firewalls
  Deze avond staan we stil bij het weerbaar maken van jouw kind
 • Gamen en social media
  We verdiepen ons in de wereld van games en social media waarbij we vooral kijken naar de mogelijkheden voor de dialoog met jouw kind
 • FAQ (frequently asked questions)
  Communicatie is meer dan met elkaar praten. Op welke manieren communiceren wij en hoe kunnen we dit zo doen dat we onze kinderen bereiken?
 • Missionstatement
  Deze avond denken we na over hoe je als gezin doelgericht aan de slag kunt gaan.
 
Geloofsopvoeding
Ons uitgangspunt is dat we onze kinderen uit Gods hand ontvangen en we onze kinderen helpen groeien tot de volwassene zoals God het bedoeld heeft. De overdracht van ons geloof naar onze kinderen zit verweven in de hele opvoeding. We hebben daarom geen aparte avond over de geloofsopvoeding maar zit dit verweven in de hele cursus.

Waarom een cursus over opvoeding en geloofsopvoeding?
 • De impact van het gezin in de geloofsvorming van kinderen is groot
 • De maatschappij verandert snel en is heel anders dan in de kinder- tienertijd van ouders
 • It takes a village to raise a child, samen in gesprek gaan over de opvoeding, het wiel niet altijd zelf hoeven uitvinden.
 
Opvoeden 3.7 in uw kerk of school?
Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan!

Samen met Corien mocht ik meewerken aan Opvoeden 3.7. Ik heb diep respect voor de manier waarop Corien haar professionaliteit en warme persoonlijkheid inzet, om jongeren vérder te helpen in hun leven en geloofsontwikkeling. Ze heeft een bron van kennis en weet dat op een overtuigende en aansprekende manier over te brengen. Corien doet wat ze beloofd, en dat maakt samenwerken met haar tot een feest.

José Korsaan – Geloof en Groei

error: Content is protected !!